johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 4 februari 2016

En tur till ikea

Av Johanna Östlund - 4 februari 2016 21:58

Att gå och lägga sig med världens värk och tårar som bränner innanför ögonlocken. Precis så var det. Jag lyckades göra illa handen igår kväll. Det var ingen angenäm upplevelse. Jag som hade haft en bra dag med handen. En alvedon, täcke och kudde i soffan så lyckades jag tillslut komma till ro. 


En pigg mamma vaknade idag. Det är alltid uppskattat. Men jag var uttråkad. Att behöva vara hemma när knoppen är på topp och ändå inte kunna göra nått. Nej det är verkligen inge roligt. Jag hade hellre haft magsjuka eller i alla fall en dunder förkylning. Legat ner bäddad och vill helst sova bort dagen.


Efter frukost och påklädning. Bestämde jag mig för att höra vad mamma tänkte göra idag. Gräsänkan hade inga planer. Så jag föreslog att vi skulle åka till Sundsvall. Min mor var genast med på noterna. Ida sken upp när jag berättade att mormor skulle komma hit och vi skulle åka på affärer. Denna donna kommer bli en riktigt shoppning brud.


En lång väntan, tyckte Ida det blev, innan mormor äntligen dök upp. Vi packade in oss i våran bil. Rätt skönt med egen chaufför. Som senare fick agera bär hjälp. 


Väl framme började vi med ikea. Där vi skulle ha mest. Jag visste precis vad jag skulle ha. Efter att ha haft dessa grej i varukorgen x-antal gånger. Det tog inte stopp där, det blir liksom alltid mer hur man än gör. Så vad blev det då? Två byråer, en vattenkanna (vas), en blomkruka, en stor blomma, två fårfällar, handdukar, örngott, ugnsform, två olika lampor och självklart värmeljus. Säker nått mer också.


Vi gick vidare in på birsta. Lagerhaus - där det blev en jutekorg och tvålpump (den vi har i köket dog precis idag). Sen hade det öppnat en ny affär. Vi blev helt till oss. Det var verkligen en affär för oss. Jag köpte en varsin sak åt barnen och en ljuslyckta. Allt för endast 60 kronor. Precis i min smak. Vidare till "Idas affär" - leksaksaffären. Hon fick 140 kronor som hon fick köpa vad hon ville för. Det enda hon hittade var en fågel, som blev nöjd över. 


En välbehövlig paus blev det. Matstopp! Ida ville ha hamburgare. Så vi tänkte vi går väl till mcdonalds då. Men hallå! Dom verkar ju ha gjort om hela köpcentrumet. Det fanns inget. Men visst har det väl gjort de förr? Eller är vi helt ute och cyklar. Aja vi hittade ett ställa med hamburgare. Men mamma och jag tog kinamat istället. Mätta och belåtna gjorde vi en liten runda till. Som inte gav nått köp. 


När vi var på väg ut till bilen och tänkte åka hem kom jag på en sak jag glömt att köpa. Så vi tog rusta på vägen ut. Där blev det lite till. Gardiner, sånt man har under mattor, färg och lite annat smått och gott. Men sen så var vi nöjda och kunde åka hemåt.


Mamma stannade en stund. En kopp kaffe och lite lek. Sen vinkade vi hejdå. Tack för idag och för all hjälp! Jag blev pyssel sugen. Anders bar upp byråerna och jag kunde börja. På med en massa vitfärg. Ja så kan det bli när man vart på ikea. Nog för att det vart enkelt att köpa en "färdig" byrå. Men priset avgjorde. Och jag handlar gladeligen allt jag köpte på ikea istället för bara en byrå. Min kväll gick åt till att måla. Ett lager till och sen kan jag nog skriva ihop dom. 


Ida var trött efter en dag ute på. Vid åtta tiden somnade hon utan problem. Och blev glad när jag sa att hon skulle på dagis imorgon. Ja, nog för att handen inte är helt återställd och jag kan inte göra allt på jobbet, men det mesta skulle jag tro. Så jag bestämde mig för att försöka jobba i helgen. 


En ny duschad mamma som börjar känna sig trött. Kanske dags att lägga sig?


   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards