johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 31 januari 2016

Helgen lider mot sitt slut

Av Johanna Östlund - 31 januari 2016 20:33

Svisch sa det och så var helgen förbi. En lugn och skön helg med mina älskade barn. Precis vad den här extremt trötta mamman behövde. Ge mig lite energi tack!


Igår lördag hade vi planerat in en liten tripp till stan. Så efter alla morgonbestyr for vi iväg. In en sväng på åhléns och kika lite bättre. Barnen fick välja en varsin leksak. Ida valde ett nytt prinsesspussel och Elias valde en timmer bil. Jag fick nya trosor, bh och en löpare. Även lite presenter köpte vi, bäst att passa på när det är billigt. Sen hämtade vi ut Anders förlovningsring som han har tagit in lite. Men eftersom jag var osäker på om jag låst bilen eller inte gick vi tillbaka till parkeringen. Men barnen kände sig inte klara. Jag föreslog att vi skulle ta en fika på dackås. Heja rop från barnen så vi började traska på dit. Efter vägen fastnade vi i en begagnat affär. Den man alltid glömmer bort. Där hittade jag fina fodrade galonbyxor från didriksons till Elias för 75 kronor. Perfekt! Sen köpte barnen lite krams också. En god fika på dackås blev det. Vi fick träffa på Sara som jobbade, hade för mig att hon jobbar lördagen när dom inte har Elias. Men sen for vi äntligen hem.


Barnen lekte med sina nya saker. Jag började plocka lite överallt innan jag tillslut hamnade på övervåningen. Plockade ihop lego. Sen fick golven sig en omgång. Fy tusan hur det såg ut! Dammtussarna var inte nådig. Men nu är det rent och fint. Toaletten fick sig en välbehövlig rengöring den också. 


Eftermiddagen kvällen rullade på i rasande fart. Lite film mys efter middagen. Barnen somnade och även jag slummrade till en stund. Elias vaknade efter ca timmen men Ida var sten död. Ja hon somnade för natten och vaknade inte ens när jag bytte blöja på henne. Vi andra myste vidare tills vi stupade i säng vid tio tiden. 


Idag började vi dagen klockan fem. Men jag kan inte klandra henne, har man sovit i tolv timmar har man nog sovit färdigt. Kanske ska börja lägga henne tidigare? Hon vaknar tidigt även om hon somnar sent. 


Efter alla morgonbestyr och ett morgonbad för barnen så gav vi oss iväg till affären. En liten handlig stog på schemat. Barnen skötte sig rätt bra faktiskt. Väl hemma packade jag upp allt och satte igång dagens middag. Köttgryta som fick puttra på i några timmar.


Idag fick sig nedervåningen en städ omgång. Rent i hela huset! Barnen lekte uppe en stund och sen nere. Sen var dom hungrig. Fixade potatisgratängen och sen var det klart. Gott blev det och Elias som knappt ätit på hela veckan åt riktigt bra. 


Sen blev vi alla trötta. Mys i soffan med film. Elias somnade men en stund senare kom hans pappa med familj hit. Då fick han inte sova i fred längre. Ida och Edwin hittade varandra direkt och lekte. Oj vilka kompisar dom var idag. Så härligt att se! Efter dryga timmen tackade dom för sig och for hemåt. Hejdå lillvännen! Syns om en vecka. 


Ida lekte och jag kollade på datorn. Beställde hem lite nytt till hemmet. Vill fixa ordning i vårt sovrum, allrumet på övervåningen. Det är saker överallt. Ingen myskänsla för fem öre. Men jag har lite svårt att kunna se hur man ska möblera det hela. Vill ha en "sovhörna". Skulle vilja ha en eller två fåtöljer av nått slag och ett litet bord. Någon bra förvaring. Kanske en tv. Allt det på ena sidan av rummet. På den andra sidan skulle jag vilja ha lite mer förvaring. Bordet vi har där uppe idag, där barnen kan bygga lego. Anders blev inte så förtjust i mitt förslag. Men jag ska visa att jag har rätt. Därför har jag nu försökt sälja iväg soffan och sängen som bara står där uppe just nu och tar plats. Får se om jag får till den där mysiga känsla i rummet. 


Kvällen kom och Ida fick hoppa i säng. En trött tjej som inte ens orkade läsa en bok. Efter att jag har läst en bok brukar även hon vilja läsa för mig. Nu har vi vuxna en lugn kväll helt för oss själva. Mysigt!


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards