johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 26 september 2015

En dag på stan

Av Johanna Östlund - 26 september 2015 20:15

Här var det morgon vid sju tiden. Jag var pigg, sviter efter förmiddagsveckan. Så det blev direkt kaffe och mys i soffan. Barnen började direkt att "köra". Mycke pyssel blev det. En lugn morgon helt enkelt.


Anders åkte sedan på jobbet och vi började göra oss i ordning. Vi hade bestämt träff med mamma/mormor i stan klockan tio. Barnen sammarbetade och vi kom iväg i tid. Jisses vad fort det går nu att åka in till stan. 


Vi började med klädbytardagen i missionskyrkan. Men suck! Alla stora klädbytardagar kan bara slänga sig i väggen. Nej jag hejar på dom mindre. Där hittar man betydliger mer och mer morderna kläder. Vi kom inte lottlösa ut där ifrån. Några fynd blev det. Elias valde en tre fyra tröjor som han typ kommer växa ut om en kvart. Men aja. En tröja tog han i den storlek som han börjar växa i. En regnjacka hittade jag till honom. Den dög typ inte. För en sån hade han ju hos sin pappa. Till Ida hittade jag en söt tröja med hundar på. En helt ny pyjamas och ett par extra överdragsbyxor, som kommer att hamna på dagis tror jag. 


Sen blev det stan. Nu vet jag varför jag brukar välja dagar i början på veckan och förmiddagen. Vart kommer alla människor ifrån? Barnen skulle så klart på leksaksaffären. Dom fick en varsin hundralapp som dom fick handla för. Ett varsitt litet lego valde dom. Mormor köpte också lite, ett litet lego till Elias och ett pussel med prinsessor på till Ida. Nöjda barn! Sen ville jag kolla på ett par skor till Ida. Hennes fötter måste ha vuxit i sommar. Alla tenniskor har hon typ vuxit ur. Dom är alldeles precis, men hon har inte sagt nått om att hon har ont i fötterna. Nu fick det bli ett par kängor med lite fodrig och som var lite för stora så att hon förhoppningsvis kan ha dom till våren också. Även Elias fick ett par höst/vinter kängor av mormor. Han blev sur när inte han fick så han charmade mormor. Sen behövde jag en märkpenna men kom hem utan. Måste in till veckan och kolla om dom fått in. Dagis gillar inte omärkta kläder. Sen ville inte barnen nått mer, dom hade ju fått det dom ville.


Vi for till Iggesund och tränade. Körde på i bra tempo och jisses vad trött jag blev. Barnen tyckte det var roligt att få följa med. Tur vi var ensamma. Jag känner mig lite stolt faktiskt att ha träna två gånger i veckan nu sedan jag började. Jag hoppas verkligen att jag kan hålla i det här. Lite meckigt när jag jobbar eftermiddag bara. Men jag får försöka ta någon dag innan. Efter träningen blev det mat i magarna. 


Sedan for vi åt olika håll. Barnen och jag for på ÖB. Jag behövde lite rengöringsmedel. Men så klart blev det lite annat också. Två söta ugglor, hårfärg, en ny plattång, vårlökar och säker lite mer smått och gott. Men sen for vi hemåt. 


Barnen somnade i bilen. Jag plockade in allt. Donade på och barnen började leka med sin nya saker. Sen har jag kört några maskiner med tvätt. Köpte en till torkställning. Nu hoppas jag att jag ska komma ikapp med all tvätt. Hinner inte mer än tvätta förens det är smock fullt igen. Sen har vi bara myst på här hemma. Barnen fick godis av mormor på hemmakväll så det har ätits och kollat film. 


Ida har nu lagt sig, men inte somnat än. Elias ska snart i säng han med. Sen får vi se vad vi vuxna hittar på. En mysig lördag blir det i alla fall. 


     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards