johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2015

Ett steg tillbaka och två framåt

Av Johanna Östlund - 12 augusti 2015 22:23

Ibland vill man bara lägga sig ner och grina. Precis som barna gör när dom inte får som dom vill. Igår var det verkligen nära. Jag sliter av mig håret snart om inte köksrenoveringen är över!

Igår vinkade vi av Elias som åkte med Lena till ljusdal för att sova i deras husvagn. Lillgubben packade och donade. Hade inte alls lust att vänta tills Anders skulle på jobbet vid halv elva. Bråttomt!

Ida och jag blev ensamma. En regnig dag... Vi började med en handling. Urk! Ida är pesten just nu att ha med sig på affären. Hon vill inte ha halva affären som en viss kille vill. Men hon ska stanna kvar och inte åka hem. Då skriker hon sig igenom betalning, packning av varor, ut till bilen och halva vägen hem. Suck!

Eftersom det regnade körde vi på en mysig inne dag. Soffan och nicke nyfiken. Framåt kvällen kom Anders hem.

Vi satte igång och försökte oss på att kakla. Oj vad bra det blev, eller inte. Suck Suck Suck! Ännu mer suck sen gick vi och la oss för att slippa se skiten.

Idag började dagen något tidigt. Trött mamma. Längtar tills jag börjar jobba så att jag kan få någon sovmorgon någon gång. Soffmys, det vanliga i den här familjen på morgonkvisten.

Förmiddagen var lugn. Lite halv sega så där. Soffan och nicke är favoriten.

Tiden gick och vips kom våran efterlängtade storebror hem igen. Han hade haft en bra resa. Badat, ätit glass, shoppat på leksaksaffären och lekt en massa.

Eftermiddagen spenderade vi ute. Lite luft var otroligt skönt. Vi gick till skogen i jakt på blåbär. Sägs att det finns en hel del. Visst fick vi ihop lite, men det tog sin tid. Barnen uppskattade det, springa runt. Elias plockade lite som han sen åt upp.

Hallonen börjar bli mogna nu. Så vi plockade in lite sånt också. Men det var väldigt många som redan var övermogen. Varför blir det alltid så?

Innan vi gick in hängde vi i lekparken ett tag. Gunga, åka rutschkanan och sandlåda. Sen lämnade jag barnen där för att gå hem och börja på med maten. Dom var så duktiga så! Kom sedan hem lagomt tills att maten var klar. En ny maträtt blev det idag. Spagetti med lax och kräftsås. Jag tror den fick fullpott av hela familjen. Godaste vi ätit på länge i detta hem.

Dags att göra nått med väggen. Nu tror jag vi kommit fram till en lösning. Hurra! Hoppas nu bara att det blir bra. Några fler plattor kom på väggen. Imorgon får resten komma upp.

Barnen var snälla och byggde pussel medans vi höll på. Ända tills klockan var halv nio då var Ida så trött så trött. Grin och gnäll. Somnade sött.

Nu sitter vi andra i soffan. Elias somnade här och vi vuxna börjar bli lagomt trött också. Dags för sängen?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards