johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 27 januari 2015

Tisdag

Av Johanna Östlund - 27 januari 2015 21:07

Idag började jag och barnen med en lite sovmorgon. Tackar! Men jag var uppe och yrade i natt så det var skönt att få sova ut. Jag kom ihåg att Elias kom till våran säng. Han låg och sparkade på oss, varför vet jag inte men han gjorde det. När jag vaknar nästa gång ligger han inte där. Han är inte i sin säng, inte nere i soffan, inte i lekrummet. Känner hur stressad och orolig jag blir. Tänker precis väcka Anders och typ skrika Elias är borta. Och då får jag syn på honom. I soffan, som vi hade förr står uppe, och där i ligger han. Min älskade kille som du skrämmer din mamma!


Skönt var det att vakna pigg. Mys i soffan blev det ändå så klart. Bästa starten på dagen. Vi lullade på här hemma. Jag gjorde kaffe. Startade en maskin med tvätt. Tog ur diskmaskinen. Gjorde mig i ordning för dagen. Frukost till barnen. Äntligen fick jag min kopp kaffe.


När vi alla var pigg i och gång började barnen leka. Så roligt att se dom leka mer och mer tillsammans. Förr var det bara att Ida förstörde. Värmer i mammahjärtat. Sen bestämde vi oss för att baka bullar. Som alltid fattas lite. Så vi åkte till Stamnäs och handlade lite. Plus att jag hade ett paket där och hämta ut.


Packade in allt här hemma. Kollade på min nya tröja. Snygg och skön! En ny favorit! Barnen började bli trött. Så vi startade Bamse och tjuvstaden och lite frukt. Vila! När dom hade vilat klart ville dom gå ut. Visst det var verkligen en fin vinter dag idag. Inte för kallt och solen som sken. Vi lekte i snön. Åkte lite pulka. Men Ida blir sås ur för hon inte får åka Elias pulka med ratt att det oftast slutar i tårar. En liten promenad. En skön stund ute.


När vi kom in var det dags att göra mat. Nått nytt. Kyckling med glasnudlar och lite annat jox. Rätt gott, men det var nog lite starkt för barnen. Elias drack hur mycket som helst. Sen gjorde Elias och jag ordning bulldegen medans Ida sov. En snabb sovning för henne. Men det var nog lika bra, då det blev så sent.


Bullbak var det alltså. Barnen ville så klart vara med och det fick dom. Ida fick fyra fina bullar med lite hjälp. Elias gjorde hela tre små degar, en hel plåt fyllde han. Han berättade för mig att han måsta ta med en påse hem till sin pappa. "Du vet mamma, Edwin får inte äta bullar. Men han tycker om det. Har jag gjort dom får han nog äta." Så snäll och gó! Och visst ska han få ta med en påse bullar så att Edwin ska få smaka lite.


Kvällen kom. Barnen gick upp medans jag städade efter vårt bakande. Grisigt! Elias spelade och Ida donade med lite allt möjligt. Sen blev det ett kvällsbad. Gosiga pyjamasbarn! Dags att sova. Anders och Ida gick upp och la sig. Elias och jag var kvar uppe. Elias vägrade sova. Men vid nio fick han lägga sig vare sig han ville eller inte. Han somnade på två minuter.


Kvällen är för mig. Ensam och övergiven. Nej då! Det är ganska sköt att varva ner helt ensam. Men visst vill jag ha tillbaka våra rutiner igen. Sista veckan nu Anders ska jobba hela veckan och tidiga mornar. Slöa lite och sen blir det sängen.


              

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards