johanna--ostlund

Direktlänk till inlägg 21 januari 2015

En ny vecka har dragit i gång

Av Johanna Östlund - 21 januari 2015 00:19

En ny vecka är i gång. Mardrömsvecka om du frågar mig. Japp, eftermiddagvecka på jobbet. Var det inte nyss den veckan? Tydligen har det redan gått två veckor. Att dessa veckor gå så snabbt och den här tar en hel evighet. Gilla läget och göra bästa möjliga.


Igår var det måndag. Ida och jag hade en mysig förmiddag hemma. Hon vaknade så klart tidigt. Men vad gör det när vi har världens bästa mysmorgon.

Framåt nio var det dags att göra någon liten nytta av dagen. Klädde på mig och gjorde mig i ordning. Satte igång en maskin med tvätt. Och äntligen fick jag mitt morgonkaffe. Ida lekte och kollade på barnprogram om vart annat. Vips var det dags att börja förbereda oss för dagis. Jag startade bilen och fyllde den med en massa kartonger.

Vi tog pappersinsamlingen först och sen dagis. Ändå var vi lite tidiga. Men vad gjorde det när Ida hann vara ute en stund innan dom skulle gå in. Vinkade hejdå och hon blev faktiskt lite ledsen. Men jag vet att hon trivs och att allt går bra, så jag oroade mig inte speciellt mycke. Jag ska inte säga att det kändes i hjärtat. Så klart vill man lämna glada barn på dagis.

Väl hemma igen var det rätt skönt att dona på i min ensamhet. Jag hängade tvätt. Plockade i diskmaskinen. Och hör och häpna veck jag tvätt. Pest och pina. Men det går så mycke snabbare om man bara spar några tvättar istället för flera veckors tvättande. Innan jag for på jobbet hann jag få i mig lite lunch och bara ta det lungt.

Dags att åka mot jobbet. Väl där gick allt bra. En rätt lång dag med lite att göra. Inte van att ha bara en bana och rätt kort avskär som göra att allt går mycke saktare. Tillslut blev det hemgång och jag dog i sängen efter lite fika.


Tisdagen, idag, började vi på bästa sätt. Ida drog till med en liten sovmorgon. En glad mamma! Morgonmys i soffan men en kopp kaffe. En nöjd tjej kollade på barnprogram och åt frukost.

Som igår var det lika bra att ta tag i dagen vid nio tiden. Gjorde i ordning oss och hela förmiddagen försvann i ett svep. Vi tog vara på tiden med varandra. Myste och hade det bra.

Dags att åka! Lillgumman for på dagis. Även idag var hon lite kinkig när jag väl skulle åka. Min lilla lilla tjej. Jag for vidare till Harmånger för att hämta ut ett paket. Elias hjälm hade kommit. Hoppas hoppas den passar. Sen for jag på stan. Tyckte det var liten tid att åka hem på, istället roade jag mig lite, eftersom jag skulle på Elias dagis och lämna hjälmen. När jag for mot stan fick jag ett sms att det var halva rea priset på lindex. Ja, varför inte. Jag har inte ens vart där och kollat på rean. Lite hittade jag, men var rätt ur plockat i barnens storlekar. Hittade en snygg jacka åt Elias, som han kan ha till sommaren och varma vår dagar. En kortärmad pyjamas med blixten och en vanlig t-shirt med blixten gänget. Och ett par bamse kalsonger. Ida fick ett par ursöta leggins. Lite nya strumpr, det ekar tomt just på de i hennes garderob. Ett gäng med trosor, känns som att det snart är dags att börja pottträna lilla damen. Jag fick en fin tröja. Allt för 300 kronor. Billigt och bra! Plus att jag köpte på mig två nya märkpennor. Äntligen kan jag sätta igång med märkningen av barnens alla nya kläder. En sväng in på Ö&B blev det också. Lite smått och gott.

Dags att åka mot Iggesund. Först som sagt åkte jag till Elias dagis. Provade hjälmen och den satt så där, men vad ska vi göra, den får helt enkelt duga i år och nästa får vi vara med och köpa hjälm på engång av säsongen. Att dom inte kan ha fler sorter med dessa gröna spännen? Jag fick pussa och krama lite på min älsklings kille. Som också blev väldigt mammig. Vad hade jag väntat mig? Innan jag for fällde han någon tår. Att det inte kan gå smärt fritt?. Ville bara ta med honom, men jobbet kallade.

Väl där blev det massa gofika och lite gjort idag med. En lång dag som tillslut tog slut. Två av sju gjorda. Heja heja!

Nu är jag hemma och ska dyka ner i sängen. Trött!!! Fast ändå pigg.


      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna Östlund - 8 april 2020 23:59

Dagar och veckor går... Vi försöker tappert få ihop vardagen så att den ska funka för oss alla. VAB, jobb och skola. Ja för våran snormaja fortsätter att snora. Nu har hon snart vart hemma från dagis i fyra veckor. Jag tycker att vi borde se en förbä...

Av Johanna Östlund - 21 mars 2020 22:38

Det där coronaviruset börjar ta över min vardag. Är det bara jag som känner så? Även om man inte vill.... Det var som att vända på en hand. En vecka gick det hur bra som helst att vara lite snorig och hostig. Till att folk kollar snett på en om ma...

Av Johanna Östlund - 9 mars 2020 21:48

Dagar och tydligen veckorna bara rusar iväg här hemma. Ja livet rullar liksom på och anpassas väldigt mycket efter hur man jobbar. Och nu är jag äntligen ledig, igen! Här hemma avlöser olika sjukdomar varandra tycker jag. Och värst drabbad är Agne...

Av Johanna Östlund - 16 februari 2020 21:49

Söndag och helgen lider mot sitt slut. Ja tänk så fort en helg kan gå när man är ledig. Nu är det bara att ladda upp för jobb och lite mer jobb. Drygt bara att jobba två helger på rad nu. Men men det går det också. Snart snart är jag ledig igen... ...

Av Johanna Östlund - 10 februari 2020 13:44

Har vabruari kommit även till er? Här hemma har ett elakt virus tagit våran älskade Agnes. Ja hualigen 40 graders feber och en massa snor och hosta på det. Som att inte det vore nog har hon även haft lite krupp hosta och nässelutslag. Men peppar pepp...

Min prins

 

Min prinsessa

 

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards